Timmerhus och hantverk - i Lappland

Timring och timmerhus

 

Med utvalt timmer timrar vi olika typer av byggnader. Alltid med det traditionella hantverket som utgångspunkt. I varje del av timringen försöker vi använda oss av de tillvägagångssätt som använts i denna del av Sverige. Det gör att husen smälter in i miljön och för lång tid framöver för hantverkstraditionen vidare. På köpet får du en unik byggnad som bara blir vackrare med åren.

 

Timret fälls och bearbetas av oss själva för att sedan timras upp stock för stock. Varje stock är unik då dess naturliga form bevaras och anpassas för att tillpassas mot underliggande stock, vilket skapar en levande vägg med ett eget utseende.

 

Stockarna handbilas in och utvändigt om det inte handlar om rundtimmer, och bearbetas med bandkniv. Vilket skapar en byggnad utan spår av maskinell påverkan.

 

Byggnadsvård

Vi tar också på oss enklare typer av byggnadsvård av gamla timmerhus och trähus i vår närhet. Det kan handla om att byta ut en eller flera stockar på ett timmerhus, eller att plocka ner och sätta upp en timring. Andra exempel på renoveringar av äldre trähus är lagning av tak och golv, dörrar och fönster, eller att tillverka och byta ut skadade detaljer på byggnaden.

 

 

 

 

 

 

 

Vedeldad bastu med torvtak och drevad med mossa.

 

Timmerhus och hantverk enligt gamla traditioner

Kontakt:

Erik Edström

 

Svedjan 4, 93081 Glommersträsk / Arvidsjaur

 

070-6070508 / edstromsvedjan@hotmail.com

 

 

Johan Edström

 

Norra Fjällnäs 408, 92064 Tärnaby / Hemavan

 

070-6282061 / johan.edstrom@hotmail.com