Timmerhus och hantverk - i Lappland

 

Erik Edström, har jobbat på snickeri men mest som mjölk och skogsbonde på mitt hemställe utanför Glommersträsk, som tredje generationens jordbrukare. Även ett par år som byggnadssnickare och timmerman.

 

Ur den egna skogen tas virke fram till stugor och andra projekt.

Far och son, tillsammans och på egen hand

Johan Edström, bor med min familj i Norra Fjällnäs utanför Tärnaby / Hemavan.

 

Är utbildad slöjdlärare och arbetar med detta i Tärnaby. Förutom jobbet som slöjdlärare arbetar jag med timring/hantverk och som byggnadssnickare.

 

Med virke från området och från hemgården i Glommersträsk timrar jag hus och tillverkar andra byggnationer och hantverk.

Beroende på hantverkets typ och slutliga lokalisering arbetar vi till stora delar på var sitt håll, men lika ofta sammarbetar vi i något eller flera steg från att det första trädet fälls, tills att arbetet slutförs. Och alltid i dialog med varandra om utformning och tillvägagångssätt, för att säkerställa en hög kvalité och ett genuint hantverk. Men då möjligheten finns och projektet kräver det, tar vi givetvis chansen att arbeta tillsammans fullt ut.

 

Kontakta oss eller sväng förbi om ni har vägarna förbi Glommersträsk eller Tärnaby!

 

Erik och Johan

Hantverk enligt gamla traditioner

Från vår egen skog väljer vi ut det virke vi behöver, utvalt för ändamålet, vare sig det är ett timmerhus eller en bänk som ska tillverkas.

Det kan också handla om att byta ut en eller flera stockar på ett timmerhus. Eller att plocka ner och sätta upp en timring. Enklare byggnadsvård eller renoveringar av äldre byggnader i vår närhet.

Om det så behövs en dörr, en bänk eller ett bord till det timrade huset så tillverkar vi detta, eller andra typer av hantverk.

 

Vårt arbete sker året om, men med olika fokus beroende på årstid. Det mesta av virket fälls vintertid och sågas och förädlas under vårvintern. Därefter sker största delen av tillverkningen fram till senhösten och vintern då vi börjar om igen. Ett visst lager av material finns alltid, men arbetet med våra timmerhus planeras efter årshjulet.

 

 

 

Kontakt:

Erik Edström

 

Svedjan 4, 93081 Glommersträsk / Arvidsjaur

 

070-6070508 / edstromsvedjan@hotmail.com

 

 

Johan Edström

 

Norra Fjällnäs 408, 92064 Tärnaby / Hemavan

 

070-6282061 / johan.edstrom@hotmail.com